Полският президент Анджей Дуда, който се бори за нов мандат, сравни ЛГБТ

...
Полският президент Анджей Дуда, който се бори за нов мандат, сравни ЛГБТ
Коментари Харесай

Полският президент обяви ЛГБТ идеологията за необолшевизъм

Полският президент Анджей Дуда, който се бори за нов мандат, сравни  " ЛГБТ идеологията " с комунистическа теория в тирада от предизборната си акция, съобщи Ройтерс.

Темата за правата на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните (ЛГБТ) стана остро дебатиран въпрос в навечерието на президентските избори в мощно католическата страна, планувани за 28 юни.

Дуда е съдружник и претендент на ръководещата дясна националистическа партия " Право и правдивост ", която счита изтъкването на правата на ЛГБТ хората за задгранично въздействие, подкопаващо обичайните полски полезности.

В сряда Дуда изложи така наречен " Семейна харта " от предизборни оферти, която включва заричане да не се разреша на гей двойки да подписват брак или да осиновяват деца, както и възбрана да се включват ЛГБТ тематики в образователните стратегии в учебните заведения, добавя Българска телеграфна агенция.

" Поколението на моите родители цели 40 години се бореше за премахване на комунистическата идеология от учебните заведения... Те не се бориха за това да се появи една нова идеология, която е още по-деструктивна ", заяви Дуда на митинга в югозападния град Бжег.

Опозиционни претенденти и групи, защитаващи ЛГБТ правата, осъдиха думите на Дуда. Кандидатът на левицата за президент Роберт Бедрон - първият полски политик, намерено декларирал, че е гей - прикани в Туитър Дуда " да се маха със своята ненавист ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР